Інформує Городоцький міжрайонний відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України»
Керівникам та власникам аптек незалежно від форм власності:
Підтримати розширений асортимент протигрипозних і симптоматичних лікарських препаратів та засобів індивідуального захисту, збільшення у разі потреби робочого дня (або забезпечення цілодобової роботи) для продажу лікарських засобів, необхідних для лікування хворих на ГРІ.
Керівникам підприємств, закладів та установ незалежно від форм власності:
Дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог до регламентованого мікроклімату та режиму провітрювання приміщень, вологого прибирання з використанням засобів дезінфекції, дозволених законодавством до застосування.
Передбачити тимчасове відсторонення від роботи працівників у разі появи у них симптомів ГРІ.
Забезпечити працівників, безпосередньо зайнятих обслуговуванням населення, засобами індивідуального захисту органів дихання із заміною їх кожні 4 години та в міру зволоження.
Забезпечити працівників милом та антисептиками для рук з метою дотримання ними правил особистої гігієни.
Забезпечити наявність у загальнодоступних місцях (на інформаційних стендах, табло тощо) інформацій, пам’яток з профілактики грипу та ГРІ.
Забезпечити осіб, які працюють на відкритому повітрі, теплим одягом, приміщеннями для обігріву та харчування, дотримання температурно-повітряного режиму у виробничих, адміністративних, побутових та інших приміщеннях, належну роботу систем вентиляції, проводити провітрювання в усіх приміщеннях не рідше 1 разу на 2 години, а також під час обідніх та технічних перерв.
Забезпечити дотримання питного режиму, умов для дотримання особистої гігієни працівників.
Не допускати до роботи працівників, які надають послуги населенню, без засобів індивідуального захисту (марлевих пов’язок), забезпечити підтримання належного санітарного стану приміщень (вологе прибирання приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів).
Керівникам транспортних підприємств:
Забезпечити недопущення виходу на лінію транспорту з несправною опалювальною системою салонів.
Організувати проведення вологого прибирання пасажирського транспорту після закінчення робочої зміни з використанням засобів дезінфекції, дозволених законодавством до застосування.
Керівникам підприємств торгівлі, громадського харчування та сфери обслуговування населення:
Забезпечити регулярне, щоденне проведення профілактичних дезінфекційних заходів у підпорядкованих закладах, дезінфекційними засобами, дозволених законодавством до застосування.
Забезпечити посилений режим провітрювання приміщень, особливо торгових та обідніх залів, не рідше 1 разу на 2 години, під час обідніх перерв.
Забезпечити проведення на підприємствах громадського харчування: знезараження деззасобами, дозволеними законодавством до застосування, столового посуду впродовж робочого дня після кожного миття з обов’язковим повторним знезараженням у кінці робочого дня; санітарної обробки технологічного обладнання, виробничого інвентарю, зворотної тари для перевезення харчових продуктів.
Проводити щоденну дезінфекційну обробку автотранспорту для перевезення харчових продуктів з використанням дезінфекційних засобів, дозволених законодавством до застосування.
Забезпечити дотримання температурного режиму у виробничих приміщеннях, торгових та обідніх залах підприємств торгівлі та громадського харчування.