На виконкомі винесли рішення щодо одноразової грошової допомоги на встановлення пам’ятників на могилах загиблих Героїв

Сьогодні, 22 вересня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Городоцької міської ради, яке провів міський голова Володимир Ременяк. Члени міськвиконкому заслухали та прийняли рішення щодо 38 питань порядку денного. В рамках проголосованих змін до Переліку завдань, заходів та показників Комплексної програми соціального захисту та забезпечення населення Городоцької міської ради  на 2022 рік, на 350 тис. грн збільшили загальний обсяг фінансування на компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. Кількість осіб, які надаватимуть таку послугу, а відтак претендуватимуть на відповідну виплату, збільшилася на 34 і  становитиме 50. Натомість зменшено на відповідну суму (350 тис. грн) загальний обсяг фінансування заходів з компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян приміським, міжміським та міським автомобільним транспортом.

Позитивним є рішення щодо призначення соціальних виплат відповідно до заходів Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки. Члени виконавчого комітету затвердили  список осіб, які мають право на призначення і виплату одноразової грошової допомоги  на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих (померлих) захисників та захисниць України, ветеранів війни, бійців-добровольців АТО, постраждалих учасників Революції Гідності. Як прокоментував це рішення В. Ременяк, з бюджету громади на облаштування пам’ятників Героям виділятиметься сума, аналогічна тій, що передбачена обласною програмою – 50 тис. грн  (раніше – 15 тис. грн). Решту коштів вишукуватимуться з позабюджетних джерел.

В блоці питань гуманітарної сфери:

встановлений розміру плати за навчання у Городоцькій дитячій мистецькій школі. Щомісячна батьківська плата, залежно від обраного фаху навчання, буде такою: фортепіано, гітара – 300 грн.; вокал – 320 грн.; струнні, духові, цимбали, сопілка – 220 грн.; баян, акордеон, бандура 240 грн.; ударні (електронна, ударна установка) – 300 грн. Передбачене звільнення від плати за навчання для дітей пільгових категорій.

Задля відновлення надання послуг з організації харчування для дітей та учнів закладів освіти громади, виконавчий комітет прийняв рішення звільнити до 31 грудня 2022 року від відшкодування вартості спожитих енергоносіїв та комунальних послуг у закладах освіти Городоцької міської ради суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги з організації та довозу гарячого харчування.

Зазнала певних змін програма «Забезпечення заходів з підготовки територіальної оборони та створення матеріальних резервів для запобігання надзвичайних ситуацій на території Городоцької територіальної громади на 2022 рік». Тож деякі продукти харчування з матрезерву, що підлягають освіженню або заміні,  скерують для забезпечення потреб закладів дошкільної освіти. З умовою наступної обов’язкової поставки і закладення до матеріального резерву відповідних матеріальних цінностей.

Дискусію викликало питання погодження ТОВ «ЕКОВЕЙ ВЕЙСТ МЕНЕДЖМЕНТ» тарифів на послуги зі збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів. Вартість надання послуг розрахована на підставі норм надання послуг у сфері поводження з побутовими відходами (збір, зберігання, перевезення, захоронення) у Львівській області і становить: 51.02 грн з розрахунку на 1 мешканця багатоквартирного будинку та 56,32 грн – на 1 мешканця житлового будинку з присадибною ділянкою. Це рішення, проголосоване більшістю членів виконкому, набирає чинності з 01.11.2022р.

Згідно змін, внесених до «Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху Городоцької міської ради на 2020-2024 роки», передбачені кошти на поточний ремонт вулиць Івана Франка, Калнишевського, Кірпи, Озаркевича, Галицької, Авіаційної у Городку, а також вул. Добрянської в Шоломиничах та Долинської в Уграх.

Насамкінець члени міськвиконкому підтримали пропозицію Львівської військової державної адміністрації щодо важливості врахування внутрішньо переміщених осіб  у показниках проєкту Державного бюджету України на 2023 рік при розрахунку міжбюджетних трансферів для місцевих бюджетів.