Працювала XXIV сесія

 

XXIV позачергова сесія Городоцької міської ради восьмого скликання, що працювала сьогодні, 29 вересня, ухвалила рішення по 59-ти питаннях порядку денного.

Сумні реалії українського сьогодення: кожне засідання розпочинаємо хвилиною мовчання, й вшановуємо все більше наших земляків, воїнів, які віддали життя за перемогу України…

 Оваціями зустріли у залі засідань депутата Романа Дунаса, який знає про війну не лише з новин: сам недавно повернувся з фронту. Володимир Ременяк потис руку воїну та подякував за захист, а він у свою чергу висловив вдячність голові громади Володимиру Ременяку та всім працівникам ради за постійну підтримку та допомогу, збір коштів, придбаний та переданий транспорт, необхідний на передовій. Депутат Олег Скомаровський також поділився повідомленням з фото від депутата Руслана Коропіся, який зараз пліч-о-пліч із побратимами захищає нас із вами на лінії зіткнення із ворогом.

Були сьогодні і приємні нагоди: голова ради Володимир Ременяк привітав із Днем народження тих депутатів, які відзначали дні народження у міжсесійний період, а також вручив квіти уродинниці нинішнього дня Надії Трохим.

Прийнято на сесійному засіданні ряд процедурних рішень, як-от внесення змін до Статуту Братковицького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, вилучення визначеного майна Городоцької міської ради з оперативного управління, передачу в оренду комунального майна (КУ «Об’єднаний трудовий архів»), тощо.

У зв’язку із внесенням змін у Перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України, внесено відповідні зміни у послуги нашого ЦНАПу.

Так, вилучено послуги:

-  внесення до паспорта громадянина України відомостей про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць, населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, тощо;

-  видача довідки про зняття з реєстрації місця проживання;

-  видача довідки про реєстрацію місця проживання або місця перебування особи;

-  призначення щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Включено послуги:

-  видача витягу з реєстру територіальної громади;

-  надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

-  надання одноразової компенсації особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, постраждалим внаслідок дії вибухонебезпечних предметів;

-  надання щорічної допомоги на оздоровлення особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, постраждалим внаслідок дії вибухонебезпечних предметів.

У складі виконавчого комітету ради поповнення: прийняли Надію Гевак.

Перейменовано вулицю в громаді: Заводська у Городку отримала патріотичну назву Героїв УПА. Не спроста – історично зумовлено. Найменували Зоряною вулицю в обслуговуючому кооперативі «Садівниче товариство співвласників «Калина», що біля Бартатова.

Ряд земельних питань порядку денного розпочали із прийняття рішення з подальшими інвестиційними наслідками для громади: у раду звернулось ТзОВ «СПУТНІК-ЮГ» із запитом на зміну цільового призначення двох ділянок, придбаних у мешканців громади на вул.Львівській (в’їзд у місто, поблизу повороту на колишнє сміттєзвалище). Саме там орієнтовно за півроку збудують маркет відомої мережі АТБ. Власники компанії орієнтуються на зручне топографічне розташуванням бізнесу, потік транспорту міжнародним шляхом, а наша громада – на хороші бюджетоутворюючі чинники та нові робочі місця. І, до слова, власники товариства прислухались до слушного зауваження голови нашої громади щодо неактуальності російськомовної назви, і мають намір запустити процес її зміни.

У Різному очільник громади поділився із присутніми інформацією з різних сфер життєдіяльності громади щодо стану виконання бюджету (за 9 місяців поточного року виконання складає близько 100%). Розповів також про результативність нещодавньої поїздки у Литву та Польщу, а також про напрацювання у сфері міжнародного співробітництва, налагодження містків співпраці із потенційними європейськими партнерами, в тому числі щодо наступного етапу транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь - Україна» (де Білорусі, справедливо й закономірно, вже не буде). Знаково: на Городоччину охоче заходять інвестори. І не лише релоковані підприємства, а також масштабні вливання у промислове виробництво – як от вентиляційних систем, яке невдовзі запустять у Мшані. Обговорили також питання щодо змін у вартості та системі нарахування за послугу вивезення сміття, яке озвучила депутат Надія Пенцак.

Два звернення до вищої влади, ініційованих фракцією Європейської Солідарності, представив присутнім депутат Богдан Кориляк. Йшлося про необхідність роботи бюджетів усіх рівнів зі спрямуванням на якнайшвидшу перемогу України та про запобігання енергетичного колапсу в державі та щоб українці не стали заручниками ситуації.

Усі рішення після їх опрацювання профільними спеціалістами та підписання головою громади В.Ременяком будуть опубліковані у розділі Публічна інформація. Детальний перебіг сесійного засідання можна переглянути у розділі Відео на офіційному сайті та на YouTube-каналі Городоцької міської ради.