Городоцькі податківці інформують платників про актуальні питання податкового законодавства

 

         Нещодавно начальник Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Роман Миськів провів семінар з платниками податків. Під час семінару розглянуто питання про добровільне декларування.

        Податківець наголосив, що скористатися одноразовим добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти. Для цього фізичні особи повинні подати одноразову добровільну декларацію до Державної податкової інспекції та сплатити одноразовий збір. У Декларації не потрібно зазначати інформацію про джерела отримання об’єктів декларування. При цьому, у разі декларування об’єктів, що знаходяться (зареєстровані) за межами України, декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування, додавши до Декларації засвідчені належним чином копії документів, що підтверджують їх вартість. У разі декларування об’єктів, які знаходяться (зареєстровані) на території України – Декларант має право долучити такі документи.

       Роман Миськів детально розповів, за якими ставками оподатковуються об’єкти декларування та як визначити суму одноразового збору. Водночас звернув увагу, що одноразове декларування є правом громадянина, а не його обов’язком.

        Наприкінці семінару Роман Миськів надав вичерпні відповіді платникам на всі поставлені запитання та закликав їх щодо підписки на канали інформування ДПС: https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot