Городоцька ДПІ: фізичним особам-підприємцям - про функціонування електронних сервісів

Фахівці Городоцької ДПІ проводять навчальні заходи з платниками, під час яких роз’яснюють особливості користування електронними сервісами від податкової служби та забезпечують якісну консультаційну допомогу фізичним особам, котрі подають податкові декларації.

Податківці надали суб’єктам господарювання практичну допомогу щодо створення, підписання та відправлення Податкового розрахунку сум доходу нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, сум утриманого з них податку та сум нарахованого єдиного внеску, через Електронний кабінет.

Платникам роз’яснили, що Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним та безпечним електронним сервісом.

Електронний кабінет поєднав у собі ряд можливостей це і сплата податків, і подання звітності, і подання заяв та декларацій в режимі онлайн. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС» або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/

Впровадження інформаційних технологій дає змогу зберегти час для бізнесу та здійснити спілкування з податковою службою комфортно. «Сьогодні у платників, завдяки функціонуванню Електронного кабінету, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів», – наголосили в інспекції..

Для подання декларації в електронному вигляді, платнику необхідно лише отримати електронний підпис у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або іншого надавача електронних довірчих послуг.

Під час практикуму платникам податків розповідають і про особливості одноразового добровільного декларування: застосування ставок збору з одноразового декларування, особливості подання декларації та терміни сплати податкових зобов’язань.