Доки пам‘ятаємо, доти Герої живі!

Сьогодні, 14 жовтня, в Козацькій каплиці на Заставському передмісті Городка вшановували небесну покровительку українського воїнства. Творили спільну молитву до Покрови Пресвятої Богородиці за новочасних захисників, захисниць України та героїв української землі попередніх поколінь. 

Устами багатьох городківчан линули прохання до Небесної Владичиці за захист для наших воїнів, які на полі бою боронять Україну.

Святочну Службу Божу звершували парох церкви Благовіщення, військовий капелан о. Михайло Греділь та о. Григорій Циганко. Душпастирі виголосили патріотичні промови. «Ворог не здатний зламати Україну, бо ми протиставляємо йому велику єдність, силу духа і гідність!» - зазначив о. Григорій.

Мужнім воїнам, всім, хто наближує своєю працею Перемогу, всьому українському народу присутні на відправі побажали «Многая літа».

Після празничого водосвяття велелюдною ходою пройшли  до пам‘ятного  хреста на місці загибелі бійців УПА  Володимира Табаки, Івана Ветошка, Антона Цапа. Священники відправили панахиду за невинно вбитими Героями землі української. Вшанували й пам‘ять загиблого на вулиці Заводській (нині - Героїв УПА) повстанця Володимира Горака.

У Городку та населених пунктах громади відбулося покладання квітів до місць повстанської слави, могил загиблих новітніх лицарів Городоцької громади.

Доки пам‘ятаємо, доти Герої живі!