Освятили фігуру Матері Божої та оновлені приміщення територіального центру комплектування та соціальної підтримки

Під покровом Пресвятої Богородиці, за мужніми плечами козацького роду та незламних воїнів УПА зустрічають свято свого покликання і професії наші Захисники і Захисниці! 

З нагоди свята урочистості відбулися на подвір'ї першого відділення Львівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) у Городку. З Богом і Україною в серці, присутні розпочали захід із виконання державного гімну України, підняття прапора, спільної молитви та вшанування полеглих воїнів. Військові капелани о.Степан Целень та о.Михайло Греділь освятили фігуру Божої Матері та оновлені приміщення місцевого військового органу управління.

"Не просто так свято Захисників України відзначаємо у цей день, - наголосив о.Михайло. - Адже ми завжди, в усі буремні часи ставали під покров Пресвятої Богородиці".

Принагідно військовослужбовців привітав зі святом та вручив грамоти заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) підполковник Олександр Балюра. У своєму виступі він сказав: "...Немає більш чесного шляху боротьби, ніж захист своєї рідної землі та свого народу. Це справжній переломний момент в житті нашої держави. Момент важкий і доленосний, за який нам ніколи не буде соромно".

Подяки за допомогу у відновленні приміщень  (а проведено велику роботу, вкладено чимало ресурсів) начальник першого відділення Львівського ТЦК та СП Ярослав Анклевич вручив, зокрема, начальниці Львівської районної військової адміністрації Христині Замулі, голові Городоцької  громади Володимиру Ременяку, голові Великолюбінської  громади Йосифу Фабризі, численним благодійникам - представникам бізнесу, військовим капеланам о.Степану Целеню та о.Михайлу Греділю. 

Грамотами за заслуги нагороджено присутніх військовослужбовців.

"Мирного неба, здоров'я, наснаги - і вперед до перемоги!" - закликав у вітальному слові Я.Анклевич.

Бажаючи, аби якнайшвидше на кожному клаптику української землі замайорів український стяг, Христина Замула зазначила: "Час, коли ми так відважно відбиваємо навалу ворога - допоміг нам згадати, що у нас тече козацька кров, що ми є нащадками УПА, і що ми століттями боремося за право бути українцями!".

Сьогоднішнє ваше свято, дорогі захисники, проживаємо по-особливому. Адже у нинішній війні ви бороните від ворога не лише Україну, а й увесь світ!

 Дякуючи Богу і ЗСУ за кожен день, не втомлюємось допомагати і вірити! В близьку перемогу, у краще майбутнє, у недаремно віддані життя за честь, цілісність і волю нашої країни, за наших дітей і онуків, за щасливу долю всіх майбутніх поколінь! ДЯКУЄМО І ПИШАЄМОСЬ!