Про порядок застосування РРО під час тренінгу у Городоцькій ДПІ

Податківці Городоччини під час тренінгу з платниками податків розповіли про порядок застосування касових апаратів та їх реєстрацію.

Фізичним особам-підприємцям надали вичерпну актуальну інформацію про встановлення «ПРРО Каса», зокрема покрокову інструкцію щодо завантаження даного програмного забезпечення на Windows.

Старший державний інспектор Городоцької ДПІ Іван Лазорко наголосив, що перед тим, як почати реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме: Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність, за формою №20-ОПП.           Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію ПРРО за формою №1-ПРРО. У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється через присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних РРО.

Також суб’єкт господарювання, який зареєстрував ПРРО, подає Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих і удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за №5-ПРРО з інформацією про ідентифікатор ключа з сертифікату, який використовується для підпису, щодо того працівника, котрому надані повноваження проводити розрахункові операції.

Наприкінці тренінгу фахівці Городоцької ДПІ закликали платників щодо підписки на канали інформування ДПС:https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot