Про життєдіяльність громади, енергобезпеку та плідну україно-корейську співпрацю - на апаратній нараді

В умовах активізації агресивних дій ворога та наближення зимового сезону питання забезпечення життєдіяльності громади, цивільного захисту й енергобезпеки  стають першим пунктом порядку денного. На цьому наголосив голова Городоцька територіальна громада Володимир Ременяк на нараді з керівниками апарату Городоцької міської ради.

Ковід: впродовж минулого тижня (11.10 - 17.00) медики зафіксували 23 підтверджені випадки захворювання на коронавірус. 3 особи потребували госпіталізації. На жаль, маємо 1 летальний випадок.

Поширення ГРВІ - загалом 201 випадок (112 - діти)

Загострення безпекової ситуації у зв‘язку з активізацією повітряних атак ворога вимагає зваженого підходу до вибору форми занять у закладах освіти. Одностайного бачення у наших школах немає: хтось за продовження очного навчання, хтось - за «дистанційку». Є заклади, де порівну прихильників уроків у режимі офлайн/онлайн.

На сьогодні заклади освіти продовжують навчатися в очній формі. Керівництво громади та гуманітарного управління тримають ситуацію під контролем. У разі погіршання безпекових та  погодних (пониження температури повітря) умов, прийматиметься рішення про перехід на дистанційну форму навчання.

Відбулися консультації з фахівцями щодо енергетичної безпеки та економії електроенергії. В умовах, що склалися на сьогодні, немає нагальної необхідності відключати вуличне освітлення.

Зупинився Володимир Ременяк на двох дуже позитивних для нашої громади подіях - отримання 5 тракторів та сучасної медапаратури (пересувна рентгенсистема та стаціонарний УЗД-апарат) в рамках міжнародної співпраці між Україною та Південною Кореєю. Голова висловив щиру подяку засновнику групи підприємств ЛК «Захід Ресурс» Сергію Бадяку, завдяки якому корейський вектор спрацював саме на території Городоцької ТГ. Є добрі сигнали й для подальшого розвитку економічних взаємин, залучення інвестицій в Україну, нашу громаду зокрема.

Повідомив очільник Городоцької ТГ також про інші міжнародні проєкти із залучення фінансових донорів на Городоччину та вирішення багатьох актуальних завдань.

Зокрема, йдеться про плідну співпрацю в рамках Програми USAID «ГОВЕРЛА», про перспективи, які відкриває залучення до  спільних проєктів з Польщею, Литвою, Іспанією.