Ще 33 претенденти на отримання ґрантів на розвиток власної справи

33 заявники із Львівщини стали переможцями сьомої хвилі програми «Власна справа».

Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. За його словами, за кількістю ухвалених рішень у сьомій хвилі Львівщина посіла друге місце, поступившись Київській області.

Серед отримувачів грантів на створення власної справи є й представники Городоцької територіальної громади. Отже, це додаткові робочі місця та сплачені податки до бюджету громади!

Нагадаємо, що надання мікрогрантів на старт і розвиток бізнесу – одна з програм, що впроваджується в межах урядового проєкту «єРобота». За її результатами від липня і до сьогодні, тобто впродовж семи періодів розгляду заяв, Державний центр зайнятості ухвалив рішення про надання 36,3 млн грн 156 претендентам, документи котрих розглядала комісія Львівського ОЦЗ. Таким чином фінансова підтримка держави у розмірі до 250 тис. грн на організацію або розширення підприємницької діяльності буде надана 43 заявникам, котрі тільки мають намір відкрити власну справу, 91 фізичній особі-підприємцю і 22 юридичним особам. 

Внаслідок реалізації бізнес-планів отримувачі мікрогрантів планують створити 361 нове робоче місце у різних сферах економіки. Найбільше – у переробній промисловості, оптовій або роздрібній торгівлі, на підприємствах з ремонту автотранспортних засобів, а також у закладах з тимчасового розміщування та організації харчування. 

Станом на сьогодні на Львівщині 41 учасник програми «Власна справа» вже отримав кошти на загальну суму 9,4 млн грн.

Подати заяву для участі у програмі «Власна справа» можна через портал «Дія» https://is.gd/KT7RoW. Консультаційна підтримка надається у підрозділах Львівського ОЦЗ (контакти – https://bit.ly/3yvyNfE ) та у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ ( графік – за посиланням https://bit.ly/3VA4e2e).