Благодійний футбольний турнір на підтримку воїнів із реабілітаційного центру "Галичина"

Видовищна спортивна подія – благодійний турнір на підтримку Збройних сил України – відбулася 29 жовтня у Великому Любені. Свято великого футболу як вияв вдячності та пошанування українських військових. Його подарували шанувальникам гри мільйонів і нашим захисникам організатори: голова Городоцької громади Володимир Ременяк, тренер ФК "Львів" Олег Яремчук зі синами Романом та Володимиром, ТОВ “Агробізнес“ та БФ родини Собуцьких.

Місцевий стадіон ще не бачив такого зіркового складу майстрів копаного м’яча! Справжні легенди гри об’єдналися у бажанні допомогти захисникам. Тим, які ціною власного здоров’я боронили нашу свободу й незалежність, а нині перебувають на відновленні у Державній реабілітаційній установі «Галичина».

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за нашу свободу Героїв.

Військовим з реабілітаційного центру, а також поважним гостям, уславленим футболістам Андрію Бібі та Мирону Маркевичу випала почесна місія підняття Державного прапора. Синьо-жовте полотнище здіймалося вгору під Державний Гімн у виконанні відомого співака Олега Шумея (SHUMEI).

Привітали присутніх на благодійному турнірі голова Городоцької територіальної громади Володимир Ременяк, засновник Національної збірної України серед ветеранів, керівник підприємства-партнера спортивного заходу Олег Собуцький, легендарні Андрій Біба і Мирон Маркевич.

«Для мене велика честь бути тут, і я вдячний сім‘ї Яремчуків за організацію такого турніру. Ми приїхали вшанувати хлопців, які знаходяться на реабілітації, тих військових, які нас щоденно охороняють, а нині вийдуть і на футбольне поле. Ми обов‘язково переможемо! Бо ми – велика єдина нація!» - зазначив зірковий наставник.

Мали слово до військових, представників футбольної спільноти та мешканців селищної громади Андріян Гутник, який провадить на території Великолюбінщини аграрний бізнес, представниця Фонду родини Собуцьких Людмила Собуцька, начальник Львівського прикордонного загону Анатолій Федорчук, а також селищний голова Йосиф Фабрига. Від вояків з реабілітаційного центру виступив наш земляк Степан Буняк.

Олег Яремчук - тренер ФК «Львів», ініціатор та співорганізатор турніру представив лоти благодійного аукціону - футболки сина Романа, в яких він виступав і забивав голи за збірну України та у складі «Бенфіки». Усі кошти будуть скеровані на придбання мікроавтобуса для реабілітаційного центру.

Вболівальники насолодилися видовищною грою. Останній матч складався з трьох окремих зустрічей, у кожній із яких ветерани національної збірної зіграли з ветеранами Поріччя та командою друзів Яремчуків, а також зі збірною військових (прикордонники/Повітряне командування «Захід»).

Звісно, переважили досвід і майстерність, які в серії пенальті проявили ветерани Національної збірної України.

Свято великого футболу відбулося і подарувало позитивні емоції. Завдяки командним зусиллям усіх людей, причетних до організації заходу.

Вміст благодійної скриньки, а це 22 180 грн та 50€, а також кошти з благодійного аукціону, що відбудеться цього тижня, скерують на придбання мікроавтобуса для забезпечення потреб військових з реабілітаційного центру «Галичина».