Городоцька ДПІ: проведено практикум щодо отримання відомостей з Держреєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків через Електронний кабінет

 

          У приміщенні ЦОП Городоцької ДПІ нещодавно проведено практикум щодо отримання відомостей з Держреєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків через Електронний кабінет.

        Податківцями надано роз’яснення, що вхід до Електронного кабінету можна здійснити з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) фізичної особи будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, а також за допомогою застосунку «Дія».

       Для отримання відомостей про доходи слід в розділі «ЕК для громадян» Електронного кабінету обрати «Запит про суми виплачених доходів» (форма F1301802). Заповнити необхідні поля форми, здійснити перевірку, підписати та направити запит.

         Перевірити правовий статус підпису можна на офіційному сайті центрального засвідчувального органу в розділі «Довірчі послуги» –  «Перевірити підпис» за посиланням https://czo.gov.ua/verify. Одержувач електронного документа отримує можливість ідентифікувати підписувача такого документа та перевірити його цілісність.

У рамках Е-сервісу також надано можливість отримати особою інформацію про свої доходи за період, починаючи з 1 кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (з розбивкою поквартально).

          Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал Державної податкової служби України https://tax.gov.ua .