Радіодиктант на хвилі любові до мови й співпереживання до тих, у кого війна забрала дім

"Розкажи мені про свій дім. Той, що пам'ятає твої перші хиткі кроки, береже щорічні зарубки часу, залишені рукою матері на одвірку." ...

Щемливим і особливим для українців було цьогоріч написання радіодиктанту національної єдності. Згуртувались і працівники ради Городоцької територіальної громади. З граматикою розібрались, текстом пройнялись, побули на одній хвилі із співвітчизниками у різних куточках світу.

Кажуть, чужу мову можна вивчити за певний період, а своєї треба навчатися усе життя. Знати, берегти, шанувати і любити. Тому що мова - важливий елемент самобутності та ідентичності народу. 

Чекаємо тексту диктанту для самоперевірки.

Дякуємо за спільне написання диктанту Володимиру Ременяку, Ірині Тирпак, Наталії Кузик, Ірині Точеній, Вероніці Kлок, Вікторії Стельмащук,  Лесі Серевко, Мар'яні Грецко, Марії Кушнір, Вірі Містюковій, Володимиру Жуку, Миколі Несімку, Ользі Голобородько, Галині Окрепкій, Тетяні Грецко, Дарині Заяць, Марії Бойко, Ірині Лопатнюк, Наталії Боднар,  Надїї Канафоцькій, Олександрі Брунець.

Авторкою цьогорічного тексту є українська письменниця та режисерка Ірина Цілик.

Читала текст народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Текст диктанту буде оприлюднено 10 листопада.

Якщо бажаєте надіслати його на перевірку, можна це зробити  двома способами:

-надіслати паперовий лист за адресою: Київ, вулиця Хрещатик, 26, 01001. Гриф дати відправки має бути не пізніше 10 листопада;

-сфотографувати або відсканувати написаний текст (у форматі jpg, png, jpeg, tiff, pdf) та надіслати його до 11 ранку 10 листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт (оприлюднена на сайті ukr.radio).

#радіодиктант2022