Розпочали виконком зі звіту по бюджету, а у різному говорили про підготовку пунктів обігріву

Засідання міськвиконкому, що відбулося сьогодні, розпочали з хвилини мовчання в пам‘ять про багаторічного голову районного товариства «Холмщина», активного громадського діяча Ярослава Спільника, який відійшов у засвіти у Мюнхені, де перебував на лікуванні. 

Згідно питань порядку денного, начальник фінансового управління Галина Турковська прозвітувала про виконання бюджету за три квартали. Ось кілька основних цифр. Обсяг доходів міського бюджету за 9 місяців 2022 року затверджено в сумі  280 740,6 тис. грн, у тому числі: загальний фонд – 260 223,2 тис. грн та спеціальний фонд – 20 517,4 тис. грн  або 74,2 відсотка до річного плану.  З них до загального фонду надійшло 259 513,3 тис. грн або 99,7 відсотка, до спеціального фонду – 8 655,5 тис. грн або 42,2 відсотка.

За словами голови Городоцької територіальної громади Володимира Ременяка, станом на сьогодні вдалося вирівняти показники і за десять місяців поточного року з наростаючим підсумком  виконання бюджету складає 101,5 відсотка. Завдання на листопад-грудень полягає у збереженні позитивної динаміки та формуванні перехідних лишків на 2023 рік.

Про призначення соціальних виплат, згідно місцевих програм соціального захисту, поінформувала керівник Центру надання соціальних послуг Ірина Дацко. Йшлося зокрема  про виплати компенсацій громадянам, які доглядають за особами, не здатними до самообслуговування - людьми похилого віку, чи з інвалідністю. Відповідно до поданих заяв і пакета документів, на сьогодні додалося 12 одержувачів відповідної компенсації. Нині у громаді є 61 особа, яка отримує відповідні виплати. 

Також йшлося про надання соціальних послуг коштом бюджету з денного догляду за дітьми з інвалідністю у відділенні соціальної реабілітації та послуг зі супроводу низки сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Проголосували члени міськвиконкому за призначення соцвиплати на встановлення пам’ятника загиблому учаснику російсько-української війни в межах відповідної обласної комплексної програми.

Завдяки участі у Програмі «Соціальна громада» від Міністерства соціальної політики КУ «Центр надання соціальних послуг» отримали актуальну технічну підмогу: два комп’ютери, пакет офісних програм, багатофункціональний пристрій. 

Актуальною допомогою в рамках проєкту USAID «Говерла» стали також універсальні мобільні батареї ENERGIZER UE20010 20000 mAh, якими забезпечили Фінансове управління, Центр надання соціальних послуг, Гуманітарне управління, Городоцька центральна лікарня, Центр надання медико-санітарної допомоги, Міське комунальне господарство, Городоцьке водопровідно-каналізаційне господарство.

Створено дорадчий орган з питань охорони культурної спадщини на території Городоцької тергромади. 

Слухали питання щодо комунального майна, від якого залежить отримання населенням банківських послуг на вулиці Авіаційній. Установа «Ощадбанк», на жаль, тут згортає свою філію, але завдяки  прийнятому рішенню створюються умови для встановлення банкомату в цьому  мікрорайоні. 

Голосували про внесення змін у фінансові плани КНП «Городоцька центральна лікарня» та КНП « Городоцький центр первинної медико-санітарної допомоги. 

В блоці питань житлово-комунальної господарки приймали рішення  щодо проведення конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення ТПВ з території сіл Родатичі, Бартатів, Угри, Стоділки, Черляни, Черлянське Передмістя. Також дали дозволи на видалення дерев (аварійних чи таких, що нависають над лініями електромереж) за адресами: вул. Шептицького, 6, Крип‘якевича, 4, Парковій, Шкільній Городка та вул. Івана Франка у Мшані. 

Надано одноразові грошові допомоги мешканцям громади. 

В Різному голова громади представив мапу пунктів обігріву та закликав старост старостинських округів долучатися до процесу підготовки своїх територій до надзвичайних ситуацій.