На сесії: додаткове фінансування спрямували на підготовку територіальної оборони та створення резервів для реагування на надзвичайні ситуації

Сімнадцятого листопада відбулося засідання  ХХV сесії Городоцької міської ради 8 cкликання. 

На розгляд депутатського корпусу винесли 88 питань порядку денного. Розпочали засідання з вшанування загиблих Героїв хвилиною мовчання та виконання Державного Гімну. 

Привітали колег-депутатів, день народження яких припав на міжсесійний період.

З оперативного керування Гуманітарного управління вилучено майно (будівлі шкіл у Стоділках, Тучапах та Шоломиничах) – як таке, що не бере участі в освітньому процесі.

Позитивні голоси отримало рішення щодо дозволу на розірвання КП «Городоцьке комунальне підприємство» договору фінансового лізингу на постачання спецтехніки (грейдер, асенізатор, бобкат), оскільки умови відповідної угоди не виконуються. Ціна питання - 1,5 млн грн державного фінансування, на які постачальник мав би надати комунальному підприємству відповідну техніку, та, на жаль,  в умовах війни немає поступу і обнадійливих перспектив для реалізації цього проєкту.

Голосуючи за зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств – КП «Городоцьке ВКГ» та КП «Городоцьке МКГ», депутати одобрили виділення коштів придбання двох фекальних насосів (для вул. Авіаційної) та навісних агрегатів для п’яти нових тракторів, отриманих громадою як благодійна допомога. Йдеться про причіп, піскорозкидач та три гідравлічні косі відвали. Вони стануть на службі комунальникам, що залучені до обслуговування критичної інфраструктури. 

Кошти на такі потреби є, зазначив В. Ременяк, та може виникнути проблема з проходженням відповідних платежів через казначейство. 

В рамках розгляду цього питання прийняли до уваги слушну пропозицію депутата Василя Полумацканича про необхідність придбання утрамбовувачів для лагодження брукованих ділянок, порушених в процесі ремонту водопровідних мереж. А також  конструкцій для обгородження ділянок, що ремонтуються. 

Збільшили видатки на 100 тисяч для здійснення компенсації перевізникам за обслуговування людей пільгових категорій. В структурі відділу Центру надання соціальних послуг виокремлений консультативний пункт спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Скерували кошти на поточний ремонт  щебеневим покриттям вулиці Довгої у с. Бартатів, проїзду на вулиці Львівській від будинку 527 Б  до 545 А,  дорожного покриття вулиць: Шевченка в с. Родатичі, Вишневої (с. Тучапи), Сонячної (с. Бар), Лісової (с. Милятин), Верхня (с. Добряни), Залузька (с.Залужжя), Шевченка (с. Повітно),  Івана Франка (с.Заверешиця), Сонячної (с. Долиняни), Зеленої (с. Вовчухи). 

Відреагували на потреби КНП «Городоцька лікарня», внісши зміни до програми фінансової підтримки закладу охорони здоров‘я на 2022 – 2023 р.р. На оплату медикаментів та перев’язувальних матеріалів затвердили 1505400 грн,  28 тис. грн – на виплату пільгових пенсій та допомог, відшкодування за медикаменти, видані пацієнтам пільгових категорій. Ще 199 тис. грн – на придбання обладнання та предметів довгострокового використання. 

Не залишилися без уваги потреби первинної ланки медицини. В рамках аналогічної програми з підтримки КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» проголосували депутати за дофінансування установи. Зокрема, 116,5 тис. грн передбачено на забезпечення предметами, матеріалами, інвентарем (90 тис. грн з цієї суми піде на  ремонт пошкодженого в ДТП автомобіля Родатицької амбулаторії). Ще 75 тисяч грн – на придбання обладнання й предметів довготривалого використання. Власне, має велику потребу «первинка» у дефібриляторі.

Додаткове фінансування – 2 млн 664 тис. грн – спрямоване на забезпечення заходів з підготовки територіальної оборони та створення матеріальних резервів для реагування в умовах надзвичайних ситуацій. 2 млн 200 тисяч гривень із цих коштів передбачені на придбання генераторів, 150 тис. грн – на закупівлю військової форми, засобів зв‘язку, різної військової амуніції для добровольчого формування територіальної громади, 68 тис. грн – на поточний ремонт двох захисних споруд цивільного захисту у м. Городку, решту - на ємкості для води та пального. 

Затвердження детального плану території щодо зміни цільового призначення однієї зі земельних ділянок стало важливим етапом на шляху до появи при в’їзді в Городок супермаркету мережі АТБ.

Пройшов затвердження звіт про виконання  бюджету Городоцької міської територіальної громади за дев’ять місяців 2022 року по доходах  в сумі 268 168 765,04 грн., в тому числі  по загальному фонду – 259 513 307,93 грн., спеціальному фонду – 8 655 457,11 грн.  та видатках в сумі 230 180 729,38 грн.,  в тому числі по загальному фонду – 224 574 316,10 грн., спеціальному фонду – 5 606 413,28 грн.