Працювала 26-та сесія Городоцької міської ради

 

Робота позачергової 26 сесії Городоцької міської ради прийняла рішення по 18 питаннях порядку денного, актуальних для життя громади під завісу року. Прийняли деякі процедурні зміни до бюджету поточного року та відповідні – у галузеві програми. Серед них вчергове виділили кошти для потреб наших хлопців із Збройних сил України, цього разу спрямовано 1 млн грн. До слова, гарно працюють і збірки працівників ради, що не може не тішити: днями в поміч для виконання бойових завдань вирушив на фронт черговий автомобіль – пікап Nissan Navara.

Також цієї сесії передбачено 100 тис.грн. на спортивно-масові заходи з олімпійських видів спорту (маємо добрі успіхи у Спортивних Іграх Львівщини – за попередніми підрахунками, займемо 6 сходинку серед 73 команд-учасників, обійшовши усі команди Львівського району, включно з командою м.Львів). 50 тис.грн. скеровано у вигляді фінансової підтримки ФК «Воля» (с.Братковичі), який нещодавно став бронзовим призером першості Львівщини серед команд ІІ Ліги.

Зміни торкнулися і Програми фінансової підтримки комунальних підприємств. Так, корисним надбанням для оперативного реагування на буденні виклики КП «Водопровідно-каналізаційне господарство»  стане легковий автомобіль (передбачено 100 тис.грн.). Закуплять для потреб водоканалу також глибинний насос з шафою керування (45 тис.грн.), водяну помпу (30 тис.грн.), віброплиту (45 тис.грн.), асфальторіз (45 тис.грн.). На заготівлю протиожеледного матеріалу (піску та солі) для забезпечення Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху додатково виділили 200 тис.грн.

Внесли зміни до галузевих програм фінансової підтримки медустанов – Городоцької центральної лікарні та Городоцького центру первинної медико-санітарної допомоги. Для центральної лікарні виділено додаткові фінансові ресурси для оплати медикаментів; оплати дизпалива для генератора та засобів зв’язку; передбачено кошти для придбання обладнання (операційний стіл, операційна лампа, апарат ударно-хвильової терапії для відділення медичної реабілітації, авторефлектор (для додаткових медичних послуг із офтальмологічної діагностики), автоматичний біохімічний аналізатор, коагулятор для поліклінічного відділення, тощо). Для установ у віданні Центру ПМСД передбачили кошти на заміну вікна у Мшанській лабораторії; кошти на придбання автоматичних аналізаторів (для лабораторій у с.Бартатів та с.Керниця); компресорні інгалятори, спірометри, флуометри, пеленальні столики, медичні шафи та інше.

Передбачено додатково100 тис.грн. на паливо-мастильні матеріали для відділення поліції (всього відповідна галузева програма підтримки з місцевого бюджету на сьогодні склала 570 тис.грн) та 200 тис.грн. на пальне в рамках галузевої програми допомоги в роботі надзвичайників – разом цьогоріч скеровано близько 1,4 млн грн бюджетних коштів. Розуміючи вимоги часу, окрім коштів бюджету, завдяки залученим фінансовим ресурсам у грантових міжнародних програмах також надавалась різноманітна гуманітарна допомога, необхідні в роботі девайси (гідроножиці, розтискачі, гідропідйомник, тощо).

Вже 15 грудня планується скликання наступної сесії, яка матиме завдання прийняти бюджет на наступний рік, як головний фінансовий орієнтир. Із проектом бюджету можна ознайомитись у розділі Публічна інформація.

Детальний відеоперебіг сесійного засідання – у розділі Відео.