На апаратній нараді – про найважливіше

Відбулась щовівторкова апаратна нарада з обговорення важливих питань життєдіяльності громади. Вів зібрання голова Городоцької територіальної громади Володимир Ременяк.

Говорили, зокрема, про наступне:

Виконання бюджету громади за листопад склало 114%, з наростаючим підсумком з початку року за 11 місяців – 102,8%.

Щодо виплати заробітної плати працівникам медицини, очільники медустанов поінформували: у Центральній лікарні оплатили за жовтень, у Центрі первинної медико-санітарної допомоги - за листопад. До кінця року, очікувано, виплати будуть проведені в повному обсязі. Цьогоріч проблеми із виплатою заробітної платні були зумовлені, зокрема, переформатуванням у структурі медустанов. Відтак, у 2023-му ситуація має вирівнятися.

Щодо можливості проходження платежів в умовах воєнного стану говорив керівник управління державної казначейської служби, зазначимо: на сьогодні й надалі є можливість пропускати лише платежі по захищених видатках, за винятком видатків за Постановою Кабінету міністрів #590. Однак проходять податкові платежі, тому ще раз нагадуємо мешканцям громади про необхідність оплати земельного податку та податку на нерухоме майно, які надходять до місцевого бюджету.

Не зупиняючись на досягнутому: втілюючи переможні проєкти, уже плануємо подаватися на наступні. Так, невдовзі стартує Програма транскордонного співробітництва "Польща-Україна" (колишня "Польща-Білорусь-Україна"). Пріоритетні напрямки фінансування - охорона здоров'я та довкілля. 

Covid-19: у громаді зареєстровано 2  випадки, у мешканців с.Бартатів та с.Повітно. Госпіталізованих немає. ГРВІ: захворіло 421 особа, з яких 240 дітей, в основному шкільного віку.                                                  Лабораторно підтверджено 10  випадків грипу  тип А. 1 дитина із с.Заверещиця захворіла на гостру кишкову інфекцію. Також у мешканки м.Городок підтверджено туберкульоз.

Покращилась статистика відвідування шкіл у громаді: цього тижня в середньому 80% учнів були присутні на заняттях (минулого тижня - до 75%). Дошкільнята також поодужували: цього тижня відвідуваність дитсадків зросла до 46% (минулого тижня ходили в садок лише 25% дітей).

У неділю відбулись районні олімпіади. Вітаємо призерів олімпіади з української мови: ученицю 8 класу Діану Журавель зі "сріблом", ученицю 10 класу Вероніку Бучковську - із "бронзою". Обидві переможниці - вихованці Городоцького ЗЗСО №3. Дякуємо за старанність та бажаємо успіхів у подальшому навчанні!

Триває робота щодо забезпечення безперебійного функціонування установ (зокрема медичних) в умовах вимкнення електроенергії: закупівля генераторів, пошук альтернативних джерел водопостачання, тощо.

Про найближчі спортивні та культурні події.

На вихідних у КУ "Центр "Спорт для всіх" (м.Городок, вул.Паркова,7) відбудуться спортивні заходи, присвячені Збройним силам України.

10 грудня, субота - турнір з тхеквондо ВТФ,  початок о 9 год. 

11 грудня, неділя - шаховий турнір, початок о 10 год.

14 грудня у Народному домі у м.Городку - улюбленці публіки, гумористи "Те саме шоу". Початок о 19 год.

16 грудня в Городок приїде переможець шоу "Голос країни" Сергій Лазановський. 

17 грудня у Городку відбудеться благодійний концерт до Святого Миколая для дітей-сиріт з Городоцької та Великолюбінської громад за організації депутата районної ради, голови ГО "Ангел віри" Оксани Лучко. Початок о 15 год., Народний дім.