У разі зміни ставки ПДВ СГ, що здійснюють роздрібний продаж пального, зобов’язані здійснити перепрограмування РРО

У приміщенні ЦОПу фахівці Городоцької ДПІ провели тренінг для платників податків, під час якого проінформували про наступне. Відповідно до вимог п. 2 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», суб’єкти господарювання, що здійснюють постачання (реалізацію) пального кінцевим споживачам, повинні проводити роздрібний продаж пального з формуванням та видачою відповідних розрахункових документів, із обов’язковим відображенням відповідної ставки ПДВ, що застосовується до таких операцій з постачання (реалізації).

Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 із змінами та доповненнями (далі - Положення)    визначено форму та зміст розрахункових документів.

Відповідно до  Положення, ставка ПДВ є одним із обов’язкових реквізитів розрахункових документів, а в разі його відсутності в документі такий документ не прийматиметься, як розрахунковий.     

Отже, всі суб’єкти господарювання, що здійснюють роздрібний продаж пального, зобов’язані здійснити перепрограмування своїх реєстраторів розрахункових операцій, змінивши ставку ПДВ з 20% на 7 %, з метою виконання вимог чинного законодавства, відображення відповідних зобов’язань із сплати податків і зборів та видачі споживачам відповідних розрахункових документів.