Затверджено комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2023 року

З метою охорони, збереження та невиснажливого використання хвойних дерев (ялинок) у передноворічний період та впорядкування реалізації новорічних ялинок на території Городоцької територіальної громади, видано 

розпорядження міського голови від 13 грудня за № 179 «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2023 року».

 Відповідно до статті 30 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні»  та статей 19, 31, 32, 33 «Лісового Кодексу України», на виконання розпорядження голови Львівської обласної військової адміністрації від 05.12.2022 №674/0/5-22, з метою запобігання незаконному вирубуванню хвойних насаджень у лісових масивах  в передноворічний період 2023 року та впорядкування централізованої реалізації новорічних ялинок на території Городоцької територіальної громади:

1. До 20 грудня 2022 року утворити торговельні пункти у спеціально визначених місцях на ринках, що знаходяться на території Городоцької територіальної громади для реалізації новорічних ялинок.

2. Рекомендувати ДП «Рава-Руський лісгосп», ДП ЛГП «Галсільліс» ДП «Львівський лісгосп» :

2.1. Заготівлю ялинок здійснювати на спеціально вирощених для цієї мети плантаціях, а також за рахунок дерев, що підлягають вирубці, при проведенні рубок формування та оздоровлення лісів.

2.2.Відпуск новорічних ялинок проводити з обов'язковим маркуванням пластиковими бирками або самоклеючими стрічками із штрих-кодом.

3. Начальнику відділення  поліції №1 ЛРУП№2 ГУНП у Львівській області ( О.Подвисоцький ):

3.1. Утворити рейдові групи для виявлення фактів незаконного вирубування у лісових насадженнях лісового фонду на території Городоцької територіальної громади, особливо на ділянках хвойних лісових культур у масивах, що прилягають до населених пунктів.

3.2. Організувати та проводити перевірки транспортних засобів щодо законності перевезення новорічних ялинок. У разі виявлення порушень, винних осіб притягувати до відповідальності.

3. Відділу документообігу, звернень та організаційно-інформаційної діяльності міської ради (О.Голобородько):

3.1 Провести через засоби масової інформації роз’яснювальну роботу серед населення щодо вимог природоохоронного законодавства та порядку купівлі новорічних ялинок.

3.2 Оприлюднити розпорядження на офіційному веб-сайті  Городоцької міської ради.

4.Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови Л.Комнатного.

Міський голова                         Володимир РЕМЕНЯК