Допомагаємо тим, хто допомагає війську

Цими днями підтримали  Володимира Маца, який шиє одяг для захисників. 

Для його невеличкого колективу завдяки фінансовій збірці працівників міськради та її структурних підрозділів придбали й передали трифазний генератор потужністю 3,5 кВт. Це дозволить працювати, закривати потреби військових попри часті знеструмлення. 

«Під час відключень світла ми не мали змоги шити, а хлопці не можуть чекати. Швачки навіть брали роботу додому. Але це не вихід. Тож довелося звернутися за підтримкою до керівництва Городоцької громади. І питання оперативно вирішилося», – каже пан Володимир, щиро дякуючи за небайдужість і допомогу! 

У невеличкому цеху (3 робочі місця) В.Маца почали шити одяг для військових відтоді, як розпочалося АТО. Й дотепер сюди приходять хлопці самі, або ж волонтери для них замовляють необхідне. Суховільські, мшанські осередки часто звертаються. 

Саме зараз у роботі замовлення пані Ганни Чернявської на 12 комплектів зимової форми для воїнів. З вдячністю відгукується суховільчанка про співпрацю з паном Володимиром. Каже, що чоловік дуже добре розуміє, наскільки важливо допомагати ЗСУ. Не робить з того бізнесу. Тож волонтери можуть більше потреб закрити за зібрані кошти. 

Загалом сорок сім років черлянський майстер пропрацював в ательє Городоцького побуткомбінату. Був закрійником, кравцем, завательє і навіть директором Будинку побуту. Не полишив улюбленої справи й після виходу на пенсію. Вже 17 років поспіль орендує невеличке приміщення на території колишнього військового аеродрому. Допомагають в роботі декілька швачок, теж пенсійного віку. 

За безкорисливу волонтерську допомогу захисникам за представленням ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО» громадська організація «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» нагородила Володимира Маца орденом «За волонтерську діяльність «Сила України»».