Стратегічна сесія – планування нашого спільного майбутнього

Промислові парки,  логістичні веломаршрути, геріатричний центр, льодова арена, відновлені історичні пам'ятки, крематорій, туристичні шляхи, покращені інженерні мережі, пожежні депо - такою бачать Городоцьку громаду в близькому майбутньому її мешканці.

Сьогодні у Городку відбулася Стратегічна сесія з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Городоцької територіальної громади. 

З ідеями та побажаннями визначились! наші громадяни виявились дуже креативними, ідейними, далекоглядними. 

Під час Стратегічної сесії працювали у дискусійних групах, після чого представляли спільні напрацювання.

Дякуємо спеціалістам ради, фахівцям в галузі містобудування, архітектури та земельних відносин, депутатам, старостам, освітянам, активній молоді - усім, хто вніс свої думки та пропозиції!

Голова Гордоцької громади Володимир Ременяк зазначив, що ми перебуваємо на фініші лише початкового етапу. Сформувавши завдання на розроблення Комплексного плану, даємо поле для діяльності експертам для побудови багатогранного майбутнього розвитку. 

Експерти проекту наголосили, що Городоцька громада відзначилась креативним підходом ще на етапі вступних тренінгів. Фахівці ради вирізнялися неординарними підходами, своїм оригінальним баченням. 

І як завжди, якщо за справу береться HOVERLA / проєкт USAID в Україні - це означає знак якості! Щиро дякуємо за фахову допомогу в організації стратегічної сесії на високому рівні та сподіваємось на подальшу підтримку!

Довідка: Необхідність розроблення цього нового виду містобудівної документації на місцевому рівні передбачено Законом України від 24.07.2021 №711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель».

Як поінформували фахівці, Комплексний план просторового розвитку території громади – це документ, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком. Він вирішує у межах території усієї громади питання:

– визначення функції території;

– забезпечення соціальною, транспортною та інженерною інфраструктурою;

– формування сприятливого середовища для мешканців;

– створення умов для розвитку місцевого бізнесу та залучення інвестицій.

У процесі розроблення Комплексного плану до того ж інвентаризуються ресурси громади (земельні, лісові, водні), надра, а це – одна із передумов їх ефективного та раціонального використання.

Стратегічна сесія – це обов’язковий публічний захід громадського обговорення з формування завдання на розроблення Комплексного плану, метою проведення якого є визначення перспективи розвитку громади. Зокрема, цього разу обговорили можливості розвитку територій, що знаходяться за межами населених пунктів.

Комплексний план охоплює соціальну сферу, виробництво, житлову забудову, інженерно-транспортну інфраструктуру, 

Новий підрозділ – ландшафтне планування. Територія громади буде оцінена з точки зору цінності, динаміки зміни ландшафту.

Процес розроблення плану відповідно до чинного законодавства займає три роки. Термін дії майбутнього Комплексного плану – необмежений.

Напрацювання Стратегічної сесії у вигляді протоколу та картографічних матеріалів будуть узагальнені та розміщені на офіційному сайті ради.

На основі напрацьованих матеріалів буде підготовлено протокол Стратегічної сесії. У  зведених текстовому та картографічному документах кожна дискусійна група зможе побачити відображення своїх поглядів на стратегію розвитку громади.