Підсумки роботи депутатських комісій

Стартуємо в новий рік життя громади з новими цілями та ідеями, деякі із яких відображатимуться уже в найближчій черговій сесії ради, що запланована на 9 лютого.

У процесі підготовки до сесійного засідання із попереднім вивченням проектів рішень вже засідали депутатські комісії - комісія у справах освіти, культури, духовності, молоді та спорту; з питань охорони здоров'я, соціального захисту, у справах ветеранів ООС/АТО; з питань ЖКГ, дорожньої інфраструктури, енергетики, підприємництва.

За результатами роботи комісій рекомендовано до ухвалення депутатським корпусом рішень щодо, зокрема, організації харчування дошкільнят (за кошти місцевого бюджету харчуватимуться діти 12-ти категорій, а половину вартості оплачуватимуть батьки дітей із багатодітних сімей), також виділення коштів медустановам (Центру надання первинної медико-санітарної допомоги та Городоцької центральної лікарні); з метою покращення ефективності господарської діяльності запланували придбати комунальникам автогрейдер; через постійні відключення електроенергії для забезпечення безперебійної роботи каналізаційно-насосних станцій комісії рекомендуватимуть сесії за кошти бюджету допомогти справитись комунальним установам із загальними витратами на пальне, а також  ДСНС і іншим силовим структурам.

У співфінансуванні з обласним бюджетом (60% вартості) плануємо оновити системи оповіщення – встановити додаткові 10 систем у громаді. 

Суму виплати допомоги на встановлення пам’ятних знаків загиблим (померлим) чи тим, хто пропав безвісти під час проходження військової служби, збільшили до 73 960 грн.

Добрий вклад передбачаємо в енергозбереження освітніх установ громади: заміна вікон, дверей, ремонт котелень тощо.

Позитивний відгук від депутатських комісій отримали спортовці і на  пропозицію підтримки футболу в громаді, також на підтримку активної молоді, об’єднаної у громадські організації.

Плануємо встановлення світлофора біля «Рукавички». Після численних листів у Службу автомобільних доріг (у чиєму віданні дорога загального користування державного значення М-11 Львів-Шегині), які не дали результату, спробуємо розпочати самотужки, адже спостерігається хаос з рухом і автомобілів, і пішоходів на цій ділянці, затори у час-пік. Так, на Перемишльській плануємо збудувати цілий світлофорний об’єкт із чіткою схемою організації руху, міні-парковкою, турнікетами. Поки що фінансовим забезпеченням місцевої Програми інвестиційного розвитку, серед іншого, планують передбачити 100 тис.грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для втілення запланованого.