Заявку на вступ до Гвардії наступу можна подати через ЦНАП

Добровольці, які готові вступити до лав Гвардії Наступу, звертаються в рекрутинговий центр при ЦНАП «Дія»

Сьогодні, 10 лютого, Центр надання адмінпослуг «Дія» Городоцької міської ради відвідали перший заступник голови Львівської обласної  військової адміністрації Андрій Годик та голова Львівська районна державна адміністрація Христина Замула.

Вони ознайомилися з роботою рекрутингового осередку при Городоцькому ЦНАПі. Тут створені робочі місця для фахівців, котрі консультують щодо добровільного набору людей, готових прислужитися своїй державі, вступивши до лав Гвардії Наступу.

Йдеться про формування додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Вони покликані посилити майбутній наступ і наблизити Перемогу. 

Про завдання рекрутингової кампанії представник ЛОВА сказав наступне: «Наше завдання залучити мотивованих, патріотично налаштованих, придатних за фізичними та моральними якостями людей стати на захист нашої держави». 

За словами А. Годика, на базі ЦНАПів на Львівщині створено 8 рекрутингових центрів, куди кожен охочий може прийти й ознайомитися зі завданнями, які ставитимуться перед підрозділами, дізнатися про командирів вказаних бригад. Їхній кістяк становлять досвідчені військові, які пройшли бойові дії ще з 2014 року. Тому керівний склад – з досвідом і це суттєво підвищує подальшу боєздатність новосформованих військових підрозділів. 

Важливо! Перш ніж вони будуть залучені до виконання конкретних завдань, бригади пройдуть відповідний вишкіл, бойове злагодження, навчання на навчально-методичних базах. І лише після підтвердження бойової готовності задіюватимуться до виконання поставлених завдань.

Кожен доброволець має можливість звертатися щодо набору не тільки до ЦНАПУ, а й за допомогою електронного звернення, шляхом заповнення електронної анкети. Після цього з ним сконтактують відповідні представники. Відтак передбачені опитування, проходження медичного обстеження, і, якщо не буде підстав для відхилення вказаної кандидатури, вступ до обраного добровольцем підрозділу. 

Частіше зголошуються добровольці через електронне анкетування. Найбільша зацікавленість – вступ до бригади «Лють» (підрозділ Національної поліції України). Як правило, звертаються чоловіки, хоч жінки теж мають можливість вступити до лав одного з підрозділів, якщо вони відповідають відповідним вимогам.

Під час ознайомлення з роботою осередку рекрутингу, в якому взяли участь голова Городоцька територіальна громада Володимир Ременяк та керуючий справами виконавчого комітету Богдан Степаняк, була нагода поспілкуватися із краянином, який зголосився вступити в лави національної поліції. 

П’ятдесятидев’ятирічному Василю Косу мотивації не бракує. Він над усе хоче бути корисним у нинішній день й зробити свій внесок у нашу спільну справу та наблизити день Перемоги України.