УВАГА! Повідомлення до уваги пасічників!

 

ТОВ «Захід-Агро МХП» повідомляє про те, що на полях Городоцької громади в селах Угри, Галичани, Речичани з 3 травня до 10 травня 2023 року буде проводитись обприскування посівів кукурудзи і ріпака озимого засобами захисту рослин згідно регламенту застосування пестицидів та агрохімікатів (температура повітря не вище +28 С, відносна вологість повітря не нижче 50% та швидкість вітру до 5 м/с).

Пестициди, їх застосування, норми, кратність обробок у підприємстві відповідає «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених для використання в Україні», доповненням до «Переліку» та інструкціям з безпечного застосування пестицидів, які затверджені постановами Міністерства охорони здоров’я і Міністерства екології та природніх ресурсів України.

Оскільки підприємство сповіщає населення про місце і час обробок пестицидами через сільську раду, то власники пасіки повинні зареєструватись в сільській раді на території якої вона знаходиться. Перевезення (ночівля) пасік до медоносних угідь здійснюється відповідно до ветеринарно-санітарних правил за погодженням з власниками або користувачами земельних ділянок.