Проєкт від УКФ. Розпочинається процес оцифрування колекції виробів та елементів, виконаних городоцьким швом.

Магія збереження вишиваного скарбу для майбутніх поколінь саме триває у Городоцькому історико-краєзнавчому музеї: розпочинається клопіткий процес оцифрування колекції виробів та елементів, виконаних городоцьким швом.

Працює команда професіоналів,  виглядає робота доволі цікаво - налаштовують спецосвітлення, застосовують спеціальні матові спреї для поверхні об'єктів, профотографовують сотні кадрів кожного виробу для створення якісних рухомих 3Д моделей цифрової колекції. 

Нагадаємо, створення цифрової колекції унікальної реліктової городоцької вишивки стало можливим завдяки перемозі команди Городоцької громади із проєктом "Городоцький шов - роду нашого код" - у конкурсі від Український культурний фонд  (Лот.1 Локальна культура, грантова програма "Культура.Регіони"). 

Відвідувачі музею зможуть, зісканувавши QR-код, побачити елементи техніки вишивання і готові вироби та почути багато цікавого.

Також плануємо встановити манекен із автентичною вишитою сорочкою у нову музейну вітрину, видати фотоальбом про городоцький шов та виготовити сувенірну продукцію.

Охочі здобудуть навички вишивання городоцьким стібом від іменитої майстрині Галини Рожак Galina Rozhak Embroidery 

 

#запідтримкиУКФ

Mатеріал підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою автора.