Проєкт від УКФ. Стартуємо з реалізацією ініціативи "Городоцький шов - роду нашого код"!

Стартуємо з реалізацією проєкту від Український культурний фонд  "Городоцький шов - роду нашого код"! Днями підписали грантову угоду на суму 464 тис.грн. 

Популяризуємо своє! Дбаємо про відчуття ідентичності у мешканців Городоччини! 

Унікальна техніка вишивання з понад столітньою історією, притаманна нашому краю, збереглась донині в успадкованих сорочках, предметах декоративно-ужиткового мистецтва. 

Так, за програмою проєкту "Городоцький шов - роду нашого код" ми плануємо створення цифрової експозиції (оцифровану колекцію виробів та елементів, виконаних городоцьким стібом). Відвідувачі музею зможуть, зісканувавши QR-код, побачити елементи техніки вишивання і готові вироби та почути багато цікавого.

Також плануємо встановити манекен із автентичною вишитою сорочкою у нову музейну вітрину, видати фотоальбом про городоцький шов.

Охочі здобудуть навички вишивання городоцьким стібом від іменитих майстринь.

Нагадаємо, реалізація цього культурно та історично важливого проєкту стала можливою завдяки перемозі Городоцької громади за результатами програми «Культура. Регіони». Так, у рейтингу наш проєкт "Городоцький шов - роду нашого код" - на шостому місці (результати тут: http://surl.li/grcnf ), поряд із проєктами затопленої Бакоти, культурою Косівщини, арт-майстернею у Бучі, Острозькою іконописною майстернею. 3 за таку високу оцінку УКФ!  (Наш проєкт обрано з-поміж 162 проєктів за Лот.1 Локальна культура ща програмою "Культура.Регіони").

 

#запідтримкиУКФ

Mатеріал підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою автора.