У Городоцькій ДПІ вивчали норми ЗУ №3219

Фахівці Городоцької ДПІ продовжують активно консультувати платників податків з питань встановлення та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) та застосування відповідальності за порушення, допущені у сфері розрахункових операцій.

Так, під час проведення «круглого столу» платників поінформовано про нововведення внесені Законом України № 3219 в частині відновлення відповідальності за невиконання вимог Закону України № 265. Крім того, податківці надають роз’яснення щодо  алгоритму дій для встановлення ПРРО. Так, за словами фахівців платникам необхідно: 

- отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг; 

- завантажити та встановити з веб-порталу ДПС програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій; 

- для реєстрації торгової точки в приватній частині електронного кабінету потрібно створити та заповнити Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма 20-ОПП); 

- для реєстрації ПРРО потрібно заповнити Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (форма 1-ПРРО); 

- для реєстрації касира потрібно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма 5-ПРРО).