Городоцькі податківці надають практичну допомогу у реєстрації РРО чи ПРРО

Податківці Гродоцької ДПІ постійно надають платникам податків консультації з роз’яснень податкового законодавства та застосування його на практиці.

 

Сьогодні платники найчастіше звертаються до податкової з питаннями реєстрації РРО чи ПРРО. Фахівці органів ДПС інформують кожного платника про особливості функціонування як класичного, так і програмного касового апарату, щоб платник обрав саме той розрахунковий реєстратор, який оптимально підійде для ведення саме його виду діяльності. При виборі програмного реєстратора фахівці податкової рекомендують власний продукт – програмне забезпечення від ДПС, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування.

Також, податківці нагадують платникам, що згідно з Законом України від 30.06.2023 року №3219 уже з 1 жовтня за невидачу чеку до платників застосовуються штрафні санкції.

Крім того, платникам розповідають про можливість використання електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки по платежах до бюджету з використанням  Електронного кабінету, а також про те, що в режимі реального часу можна дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податок до бюджету тощо.