Задля збереження унікальних музейних експонатів придбали музейні вітрини

Придбали дві сучасні музейні вітрини для вишитих реліквій. Це один з проявів любові рідного культурного спадку і турботи про його збереження.

Закупівля відбулася в межах проєкту «Городоцький шов - роду нашого код», що реалізується командою Городоцької міської ради за підтримки та фінансування Український культурний фонд.

Цінні експонати КУ "Городоцький історико-краєзнавчий музей" Городоцької міської ради - давні сорочки, вишиті реліктовим городоцьким стібом, відтепер оселяться у просторих виставкових конструкціях. Понад столітні вишиванки не тільки будуть захищені від впливу зовнішнього середовища, а й вигідно презентовані завдяки скляним вітринам з підсвічуванням. 

Придбання вітрин – один з кількох етапів амбітної проєктної програми. В її межах вже закупили манекен для музейної родзинки – сорочки з Годвишні. Відбулося оцифрування зібраної колекції унікального городоцького вишиття. Найближчим часом вийде друком своєрідний фотокаталог, де будуть представлені наші вживані скарби, їхній опис та історія. Оцифровані речі супроводжуватимуться QR-кодами, що «проведуть» на онлайнплатформу, де буде змога побачити 3d-вимірне зображення вишиття, гаптованого городоцьким стібом. А ще зараз відбувається серія майстер-класів з вивчення автентичного гапту. 

Повертаємо своє, рідне. Турбуємося про збереження. Популяризуємо.

#запідтримкиУКФ

Mатеріал підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатися з думкою автора