Про отримання громадянами податкової знижки під час «гарячої лінії» у Городоцькій ДПІ

Нещодавно у Городоцькій ДПІ відбувся черговий сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія» щодо отримання громадянами податкової знижки. На запитання громадян відповідав  начальник Гордоцької ДПІ Роман Миськів.

Під час сеансу телефонного зв’язку найбільша кількість питань стосувалися  переліку витрат, дозволених для включення до податкової знижки, та переліку документів, які необхідно надати щоб скористатись правом на нарахування податкової знижки.

Роман Миськів  проінформував додзвонювачів, що громадяни можуть повернути собі частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати минулого податкового року. Також ознайомила з переліком  витрат, дозволених до включення до податкової знижки. Зокрема, це витрати на: навчання; отримання доступного житла за державними програмами; оплату допоміжних репродуктивних технологій;  відсотки за іпотечним кредитом; внески на благодійність; страхові платежі (внесків, премій) за договорами довгострокового страхування життя; пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення та ряд інших.

Крім того, начальник ДПІ зазначив, що для оформлення податкової знижки необхідні такі основні документи:  копія паспорта; довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податку; довідка про заробітну плату, отриману протягом звітного року; копії документів, що підтверджують сплату (квитанції, платіжні доручення тощо);  документ, що підтверджує ступінь споріднення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб), якщо витрати здійснено на користь члена сім’ї.