Коли немає зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером

Під час проведення «круглого столу» платники Городоцької ДПІ отримали інформацію про дії платника, коли немає зв’язку між ПРРО і фіскальним сервером. 

Їм повідомили, що на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану або обставин непереборної сили проведення розрахункових операцій, коли відсутній зв’язок між програмним реєстратором розрахункових операцій і фіскальним сервером ДПС, розрахункові операції проводять у режимі офлайн. 

Проводити розрахунки в режимі офлайн можна не більше 36 годин підряд. При цьому треба створити електронні розрахункові документи та присвоювати їм фіскальні номери з діапазону фіскальних номерів, що сформував фіскальний сервер ДПС. 

Використовувати фіскальні номери з діапазону фіскальних номерів, що сформував фіскальний сервер ДПС, можна не більше ніж 168 годин упродовж календарного місяця. 

Заборонено використовувати ПРРО, якщо за відсутності зв’язку між ПРРО і фіскальним сервером ДПС не отримали діапазон фіскальних номерів, що сформував фіскальний сервер ДПС. 

Отже, у період дії війни ПРРО можна застосовувати в режимі офлайн з перевищенням встановлених законодавством строків лише за умови використання фіскальних номерів із діапазону фіскальних номерів, що сформував фіскальний сервер ДПС.