Про норми застосування РРО/ПРРО інформують платників податківці Городоцької ДПІ

Про норми застосування РРО/ПРРО інформують платників податківці Городоцької ДПІ

 

Працівники Городоцької ДПІ провели зустріч з платниками податків, під час якої зазначили, що відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язок використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій з 01.01.2022 року є у всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежно від виду діяльності та обсягу доходу за винятком фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку 1 групи.

Платник, який зобов’язаний зареєструвати РРО/ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі та мати на обліку господарську одиницю, де буде використовуватись РРО/ПРРО (повідомлення 20-ОПП). Реєстрація РРО/ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі через Електронний кабінет. 

Також фахівці ДПІ зазначили, що зараз триває роз'яснювальна робота з платниками податків з питань РРО/ПРРО, так як з 01.10.2023 року відновлена фінансова відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Розповіли про безоплатне програмне забезпечення ДПС, яке можна безкоштовно встановити на будь-який гаджет, що не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити програмне забезпечення можливо на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/