Городоцька ДПІ інформує: скористатись правом на одержання податкової знижки можна до кінця року

У Городоцькій ДПІ відбувся семінар, під час якого фахівці зазначили, що податковою знижкою можуть скористатись громадяни України, які отримують офіційну заробітну плату або працюють за договорами цивільно-правового характеру, які сплачують податок з доходів фізичних осіб. 

Фізична особа – підприємець не має права на податкову знижку, щодо доходів отриманих від підприємницької діяльності, але якщо фізична особа підприємець, окрім господарської діяльності, ще працює за основним місцем роботи, де отримує заробітну плату, то він вправі скористатися податковою знижкою виключно до доходів, отриманих у вигляді заробітної плати протягом звітного податкового року. 

Звернули увагу, що право на використання податкової знижки за наслідками звітного податкового року (2023) платник податку повинен використати до  кінця податкового року, наступного за звітним (2024). 

У разі, якщо до кінця податкового року, наступного за звітним платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».